Căutare

Firexpress este producatorul primului si celui mai bun echipament de combatere rapida a incendiilor din lume. In anul 1997, fondatorul Firexpress a venit cu ideea transformarii sistemului traditional de stropire cu apa instalat in cladiri, intr-un sistem mobil. Scopul lui a fost sa inventeze un echipament cu care sa stinga cat mai rapid incendiile, si in acelasi timp, de a utiliza mai eficient si de a micsora cantitatea de apa. In portofoliul produselor Firexpress se gaseste o gama larga de sisteme de combatere a incendiilor.

Bine ati venit in lumea Firexpress, suntem foarte siguri ca veti fi la fel de impresionati de produsele noastre la fel de mult ca si actualii nostri clienti.

In lupta cu mai multe tipuri de incendii

Deseori, pompierii au de a face cu mai multe tipuri de incendii in timpul aceleasi interventii. In acesta situatie este important ca pompierii sa foloseasca doar un singur tip de echipament, pentru a combate in mod eficient si fara efort toate tipurile de incendii. Tehnici diferite sunt necesare pentru stingerea tipurilor diferite de incendii.

 

Absorbtia Rapida a Caldurii

Ideea din spatele stingerii unui incendiu cu apa este aceea de a utiliza caldura focului pentru a evapora apa. Cu cat caldura este absorbita mai repede cu atat incendiul poate fi stins mai repede. Cu cat picaturile de apa sunt mai mici, cu atat caldura focului poate transforma picaturile in aburi. Stropii de apa produsi de catre sistemul Firexpress sunt atat de mici incat sunt denumiti micropicaturi. Aceasta este cheia succesului sistemelor Firexpress. Sistemele Firexpress pot reduce temperatura unui incendiu mult mai rapid decat sistemele traditionale de combatere a incendiilor.


Lancea cu duza dubla


Lancea cu duza dubla Firexpress face posibila utilizarea a doua metode diferite de stingere a incendiilor. Prima metoda consta in pulverizarea incendiului cu micropicaturi pentru a absorbi caldura, iar cea de-a doua consta in pulverizarea spumei pentru stingerea materialelor fibroase sau pentru a opri extinderea lichidelor inflamabile. Prin operarea manerului, un pompier poate schimba modul de combatere a incendiului, intre micropicaturi si spuma. 

 

Cele doua Forte ale Sistemului Firexpress

Sistemele Firexpress pot fi spanizate in doua categorii tinand cont de modul in care apa introdusa in lancie este presurizata. Pentru sistemele care fac parte din prima grupa, apa este presurizata prin intermediul unei pompe actionate de catre un motor. In cazul celei de-a doua categorii, apa este presurizata prin intermediul aerului comprimat.
 

Grupuri de utilizatori

Grupuri de utilizatori din sectoare diferite de activitate au decis sa foloseasca sistemele de combatere a incendiilor Firexpress. Cateva exemple:
 

  • Brigazi de pompieri si de aparare civila
  • Municipalitiile insulelor de mica dimensiune
  • Fortele armate
  • Politia
  • Companii din diferite sectoare industriale
  • Municipalitati cu trafic congestionat
  • Autoritati forestiere
  • Autoritati pentru siguranta in tunele
  • Institutii culturale si politice
  • Vase comerciale

Lista continua sa creasca pe masura ce noi clienti din alte segmente introduc sistemul Firexpress.

Aprobari

- Sistemul de combatere a incendiilor Firexpress propulsat pe baza de aer comprimat este aprobat conform Directivei Numar 97/23/EC a Parlamentului si Consiliului European adoptata in data de 29 Mai 1997 privind productia si proiectarea echipamentelor sub presiune si a Directivei Numar 1999/36/EC a Consiliului European adoptata in data de 29 Aprilie 1999 privind productia si transportul echipamentelor sub presiune.
- Unitatea mobila este certificata cu ATEX Zona 2 aprobata in Directiva 94/9/EC a Parlamentului si Consiliului European din data de 23 Martie 1994 cu privire la echipamente si sisteme de protectie pentru utilizarea in atmosfere cu potential explozibil.
- Sistemul Firexpress a fost testat de catre Universitatea Yunlin de Stiinta si Tehnologie din Taiwan si aprobata pentru incendii electrice pana la puterea de 10,000 de Volti.
- Sistemul Firexpress a fost testat in conformitate cu standard-ul EN 3-1 din 1997 privind calitatea de combatere a incendiilor. Testul pe incendii de clasa A (combustibili normali) si incendii de clasa B (lichide inflamabile) a fost facut de catre Institutul Danez pentru Incendii si Tehnologia Securitatii si a avut loc la Institutul Suedez de Cercetare Tehnologica SP .
- Sistemul Firexpress este aprobat de catre NATO si i-a fost acordat codul #R3971 in sistemul de codificare al NATO.